Verkleedkleding – Voor elk Feest & Thema

verkleedkleding
Op zoek naar originele verkleedkleding? Hier vind je uiteenlopende verkleed ideeën voor dames, heren en kinderen. Mensen zijn dol op feesten, zo ben je een avondje even weg uit de dagelijkse sleur.

Niets is leuker dan een themafeest rondom een belangrijke gebeurtenis. Zo zijn er elk jaar terugkerende feesten zoals Nieuwjaarsfeesten, carnaval, Halloween of een oktoberfest, om er enkele te noemen.

Verkleedkleding – hét begin van elk feest

Bij elk themafeest hoort een passende outfit, want net als anders wil je er tijdens zo’n feest natuurlijk ook  op zijn best uitzien. Op deze website vind je uitgebreide informatie over passende feest- en verkleedkleding.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van een kostuum voor een themafeest is het belangrijk om aan het draagcomfort te denken. Het kostuum moet goed passen en je moet je er prettig in voelen als je het draagt. Als het kostuum niet bij je past, dan bederft het uiteindelijk je hele avond. Zo kies je themakleding die bij jou past.

Vind je eigen stijl

Het maakt niet uit welk thema het feest heeft; bij feestkleding kun je het beste een keuze maken welke stijl bij jou past. Wil je sexy? Eng? Grappig? Schattig? Parmantig? of Onopvallend? gekleed gaan. Met verkleedkleding heb je trouwens een geweldig excuus om een bepaalde kant van jezelf te laten zien.

Normaal zul je niet snel de kans krijgen om je zo uitbundig te kleden, en je achter leuke verkleedkleding te ‘verbergen’. Of het kostuum dat je kiest legt al de nadruk op een kant van je die iedereen al kent.

Bij het vinden van feest- en verkleedkleding die past bij je eigen stijl, is het goed om na te denken wat je dagelijks draagt, en waar je je comfortabel in voelt. Dit kan je helpen bij de keuze van een bepaald kostuum of verkleedkleding. Bijvoorbeeld, draag je normaal meestal een rok, jurk of spijkerbroek?

Kies dan als je voor zeker wilt gaan ook voor een partykostuum dat overeenkomt met je dagelijkse kleding. Zo voel je je ook tijdens het themafeest op je gemak en kom je zelfverzekerd over.

Kleuren die bij je passen

strandwacht kostuumOok bij het kiezen van verkleedkleding zijn de kleuren die je normaal draagt de beste. Als je veel zwart draagt, zul je waarschijnlijk niet snel een paarse prinses willen zijn, maar een donkere fee zou een goede optie kunnen zijn. Als je van felle kleuren houdt, zijn soortgelijke kostuums een geweldige keuze.

Als je van donkere kleuren houdt, zijn gothic, vampieren, skeletten en donkere tovenaarskostuums een prima optie. Echter, wees niet bang om te mixen en matchen, want tijdens een themafeest mag alles, mist het past bij de dresscode.

Tip: Heb je nog kostuums die je droeg bij voorgaande feesten? Zijn ze nog steeds actueel of kun je met enkele (nieuwe) accessoires van een bestaand kostuum een ander nieuw kostuum maken?

Wat vind je leuk?

piraten outfitBij sommige feesten heb je een dresscode, zoals bij de concerten van de Toppers. Maar er zijn ook genoeg themafeesten of tijdens carnaval waar jezelf kunt kiezen hoe je gekleed wilt gaan. Een goede reden om een lijst te maken met onderwerpen die je leuk vindt.

Om je wat suggesties te geven, wat te denken van een feestoutfit gerelateerd aan onderwerpen zoals prostituees, pooiers, playboys, militairen, brandweer, politie, boeven, maffia, gangsters, priesters nonnen, piraten, vikingen, zeemannen, sport, verpleegsters, dokters, professoren, piloten, stewardessen, popsterren, kamermeisjes, studenten of andere beroepen, en dan hebben we nog lang niet alles genoemd.

Zo kun je verkleed gaan als een personage die je het leukst vind. Pas de lijst met verkleedopties en accessoires aan aan het themafeest, waarvoor je bent uitgenodigd en wees vooral creatief.

Bepaal een budget

Net als met gewone kleding geldt ook met verkleedkleding, je kunt het zo gek maken als jezelf wilt. Verkleed kostuums kunnen variëren van goedkoop tot zeer duur, dus is het belangrijk om een idee te hebben wat je zou willen besteden. Zo vind je al goedkope verkleedkleding bij Action. Over het algemeen kun je rond de €20,- tot €50,- leuke verkleedkleding kopen.

Wil je goed voor de dag komen tijdens het feest, wacht dan niet tot het laatste moment met het kopen of huren van feestkleding. Dit omdat de beste kostuums vaak zijn uitverkocht en wat overblijft, is er misschien niet meer in jouw maat of naar jouw wens.

spiderman kostuumTip: Zoek online voor goedkope themakleding, veel online winkels verkopen kort voor carnaval en Halloween feestkleding met hoge kortingen. Kijk of er regelmatig online advertenties te vinden zijn van verkleedkleding aanbiedingen, zo krijg je de kans een duur kostuum voor een kleine prijs aan te schaffen. Als je niet teveel geld wilt uitgeven kun je ook verkleedkleding huren. Let wel goed op de huurvoorwaarden, dit voorkomt teleurstellingen achteraf .

Verkleedkleding zelf maken: Houd de tijd in het achterhoofd als je van plan bent om zelf een carnavalspak of Halloween kostuum zelf te maken? Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Je zult in de eerste plaats moeten nadenken over een idee of thema. Daarnaast weten we uit ervaring dat je minstens twee weken nodig hebt voor het maken en passen van kostuum.

Hoewel het zelf maken gemakkelijk lijkt, valt het voor velen tegen. Nog een misvatting, als je denkt dat zelf maken goedkope verkleedkleding oplevert, dan heb je het mis. Vaak is het zelf maken een stuk duurder. Wat je wel hebt bij zelf gemaakte verkleedkleding is originaliteit, niemand zal in hetzelfde kostuum lopen als jij.

Weer & Kostuum keuze

Elvis verkleedkleding Naast stijl, kleur en nog veel meer is het ook belangrijk om voorbereid te zijn op het weer. Tijdens carnaval kun je allerlei weertypes ervaren; zo kan het regenen, sneeuwen, vriezen of kan de zon volop schijnen. Een carnavalsjas, poncho en waterdicht schoeisel is zeker nodig als je buiten op straat het carnaval viert.

Ook tijdens (zomer) themafeesten die in de buitenlucht of in een feesttent worden gehouden is het handig om van te voren het weer te controleren. Controleer het weer in de dagen voorafgaand aan het feest, en op de dag zelf. Dit zal je helpen de juiste keuze te maken over wat te dragen in combinatie met je outfit. Zo kun je besluiten om een overjas of panty’s te dragen en of het verstandig is om een paraplu mee te nemen.

Als het warm weer is, vermijd dan dikke leggings, een donker gekleurde jurk, of een dik kostuum. Lichtere kleuren zijn koeler en beter dan donkere kleding. Je zult vast denken; logisch toch, maar vaak wordt hier niet aan gedacht bij het kopen of huren van verkleedkleding.

Verkleedkleding voor groepen

Ga je met vrienden, vriendinnen, collega’s of familie naar een feest? Overweeg dan kostuums die passen bij de groep. dit is een geweldige manier om je als groep te manifesteren. Vaak geeft het al hilarische toestanden bij het uitzoeken van de themakleding.

Verkleedkleding kind

verkleedkleding kindNaast partykleding voor volwassenen is er ook volop verkleedkleding voor kinderen verkrijgbaar. En we kunnen wel stellen niets is te gek, wat te denken van een heksenpak, piraten-, brandweer- en politieoutfit?.

Voor kinderen is er eigenlijk niets mooier dan verkleden; elk kind is thuis wel eens bezig met kleding van pa of ma om zich te verkleden. Voor kinderen is het niet nodig om te wachten op een themafeest, voor hen is er altijd wel een moment om zich te verkleden. Er is namelijk geen mooier spel dan je als politieman, heks, piraat, prins of prinses te verkleden!

Het aanbod aan themakleding voor kinderen is tegenwoordig zo groot, dat er altijd wel een outfit te vinden is die past bij jouw kind. Wat te denken van een stoer ridderpak, een Pirates of the Caribbean outfit, politieuniform of brandweerpak voor de jongens.

De meisjes kunnen hun hart ophalen in een prachtige prinsessen jurk. Verkleed gaan als Arabische danseres of in een mystiek heksenpak de show te stelen.

Verkleedkleding baby

Ook voor de allerkleinsten is er passende verkleedkleding te koop, zo kun je als gezin allemaal verkleed naar het feest. Een themafeest voor de hele familie is pas echt compleet als ook de allerkleinsten, inclusief baby’s en peuters, er prachtig uitzien.

Wat te denken om je als moeder in dezelfde stijl te kleden als je baby, wie denk je dat op het feest de meeste aandacht krijgen? Net als verkleedkleding voor kinderen is er ook voor baby’s en peuters een uitgebreid aanbod.

Accessoires en verkleedkleding

kostuum-accesoiresNaast de verkleedkleding zelf is ook de juiste keuze van accessoires erg belangrijk. Het is in feite een van de belangrijkste dingen die je in gedachten moet houden bij het kopen of huren van themakleding. Goed gekozen accessoires zorgen ervoor dat je kostuum er nog mooier, indrukwekkender en aantrekkelijker uitziet. Dus, accessoires complimenteren je kostuum en zorgen ervoor dat je er nog mooier uitziet tijdens het feest .

Huren Verkleedkleding

Er zijn een groot aantal winkels waar je verkleedkleding en feestkleding kunt kopen en huren. Op onze website geven we gratis en uitgebreide informatie om (goedkope) verkleedkleding te vinden. Bezoek tevens onze website regelmatig om de beste themakleding en feestkleding ideeën op te doen.